AdobeStock_221356797.jpeg

VACATURE

SENIOR BOEKHOUDER FISCALIST

 

 

Bij Price & Quality Fiduciaire nv kan men terecht voor alles wat te maken heeft met boekhouding, fiscaliteit, BTW, sociale wetgeving, payroll, audit, bedrijfsadvies, startersbegeleiding, overname-advies en begeleiding. 

Wij beschikken over een geëngageerd team met diverse specialisaties in alle sectoren. Door de geïntegreerde samenwerking van onze gespecialiseerde diensten kunnen wij onze cliënten steeds het juiste antwoord geven, in welke fase het bedrijf van de klant zich ook bevindt. P&Q Fiduciaire is bovendien gespecialiseerd in het uitwerken van business-oplossingen op maat van het cliënteel. Na een bedrijfseconomische doorlichting en kostprijsanalyse helpen wij de cliënt met de opbouw van zijn eigen boordtabellen om zijn rentabiliteit nauwgezet op te kunnen opvolgen. 

 

P&Q Fiduciaire trekt bovendien volop de kaart van de digitalisering. Facturen en documenten worden permanent digitaal via Email aangeleverd en zijn permanent beschikbaar in een digitaal archief, ook voor de ondernemers. Alle gegevens, inclusief rapporteringen zijn permanent beschikbaar. Waar en wanneer de klant het ook maar wil.

 

P&Q Fiduciaire heeft kantoren te Zwevegem, Moorslede en Koksijde maar heeft ook een belangrijke cliëntenportefeuille buiten de eigen Regio.

 

Om de forse groei van onze activiteiten het hoofd te bieden, zijn wij op zoek naar twee voltijdse Senior Boekhouders Fiscalisten (m/v).

 

Beschrijving

Als Senior Boekhouder staat u in voor uw eigen gevarieerde cliëntenportefeuille. U ondersteunt de klant met professioneel advies voor zijn boekhouding en stelt de meest optimale fiscale oplossingen voor. U denkt dus actief mee met de klant/bedrijfsleider en helpt zijn strategie en plannen tot een goed einde te brengen. Hiervoor kan u terugvallen op een multidisciplinair team van P&Q-experten.

U heeft veel contact met uw klant en doet zelf de besprekingen van (tussentijdse) resultaten. U wordt voor routine-boekingen geassisteerd door collega-dossierbeheerders welke u efficiënt aanstuurt. 

 

Technische vaardigheden

U behaalde een hoger diploma van het niveau Bachelor en/of Master en heeft minstens 5 jaar ervaring in een boekhoudkantoor. 

U heeft een goede kennis van boekhouding, fiscaliteit en BTW en kan ook goed overweg met specifieke boekhoudsoftware.

U staat van A tot Z in voor de volledige boekhoudkundige en fiscale afwerking. U stelt de jaar- en exploitatierekeningen op en zorgt voor de correcte opmaak en tijdige indiening van aangiftes BTW, vennootschaps- en personenbelastingen.

U maakt tussentijdse resultatenrekeningen en zorgt voor opbouw van een betrouwbaar forecast-model voor uw klant. Dit laat u toe proactief bijsturende maatregelen, fiscale optimalisaties en eventuele voorafbetalingen voor te stellen. U zorgt voor ratio-analyses om de kosten te optimaliseren.

U bent in staat de klant te begeleiden bij de opmaak van een betrouwbaar financieel plan en assisteert bij de opmaak van diverse verslagen.

U bereidt de nodige documenten voor ten behoeve van notaris, bedrijfsrevisor, advocaten.

U verdedigt de klant bij fiscale controles.

U bent de eerste hulp voor de u toegewezen klanten. U helpt hen in het kader van specifieke vragen en doet zelf voorstellen van oplossingen (optimalisaties, successieplanning, (familiale) overdracht, …). 

 

Gedragsvaardigheden

U bent een open en vlot persoon, in staat om gemakkelijk contacten te leggen en een lange termijn relatie uit te bouwen met klanten. U communiceert duidelijk en efficiënt met de klanten, in de taal van de klant en schenkt tegelijk voldoende aandacht aan de servicekwaliteit. U straalt maturiteit en vertrouwen uit. 

 

U beschikt over goede organisatorische en administratieve vaardigheden. Dit vertaalt zich in een goede voorbereiding en follow-up van de klantendossiers. U betrekt hierbij - zo opportuun - de verschillende P&Q- experts vooraleer het gesprek aan te vatten. U neemt zelf initiatief en stelt zich flexibel op.

 

U zorgt ervoor steeds de wettelijke timings te halen en respecteert de afgesproken doorlooptijden met de klant  U bent stressbestendig.

U bent leergiering en blijft op de hoogte van de nieuwe reglementeringen. U volgt interne en externe opleidingen. Mogelijkheid tot zelfstudie is voor u vanzelfsprekend.

 

Aanbod

Een zeer gevarieerde job in uw buurt, in een boeiende, dynamische en professionele omgeving. Modern uitgeruste kantoren,  spreekruimtes en vergaderfaciliteiten op diverse locaties.

 

Een uitgebreide expertise in aanverwante disciplines, doorgroeimogelijkheden tot directie-functie mits het behalen van de noodzakelijke professionele erkenning. Stage BIBF of IAB is mogelijk.

 

Een marktconforme wedde gecombineerd met fiscaalgunstige bonusregeling. 

Aandacht voor werk/privé balans: U heeft flexibele werktijden en geniet jaarlijks van 12 ADV dagen.

 

Interesse?

Stuur uw CV naar Stefaan Nuytten, Gedelegeerd Bestuurder, e-mail: sn@p-q.be of bel meteen 056/76 50 41 om een afspraak vast te leggen.